08 November, 2008

BASIKAL YANG SERING DIGUNAKAN OLEH PLBD DUNGUN

Track Bike's - tiada brek dan tiada gear

Road Racing Bike's- Ada brek dan gear digunakan untuk lumba di atas jalanraya
Mountain Bike's-digunakan diatas permukaan jalan tanah dan berbukit bukau

Rangka Basikal Orbea.






4 ulasan:

razifembi berkata...

wooo...agak2nya harga basikal2 ni mesti tahap gaban Z ...

minta simpang aku terjerumus dlm sukan ni...kalau tak akan jadi lagi satu hobi yg membuatkan poket ku sentiasa berkontang...hahaha

tapi, dulu aku syok kayuh basikal dengan anak2 sedara aku ...

fuhh..bes jugak....

tuan umah ... intro la sket...nak kenal yg mana ...

PLBD DUNGUN berkata...

Mahal lah juga razif...tapi benda alam tu disediakan oleh Majlis Sukan Negara untuk Persatuan ini. Saya pun tak sanggup nak memiliki benda alam ni...!!!Saya ada lah juga basikal lumba ni untuk diri sendiri beli harga Rm 1k 2hand...!!

Memang best untuk kesihatan kita, nak berjogging malas,kayuh basikal ni cepat keluar peluh....!

Aiiii...malulah saya.Insyallah satu hari kita akan berjumpa juga kalau panjang umur.Saya akan cari razif bila Rm dah cukup..tunggu saya kat Penang....sambar D90 ok. Salam.........!!!!!

Rakimi berkata...

peh,... hebat2..hebat.. pas ni raya haji aku balik paka kita jumpa..

c u further down the log, 73

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

di sebabkan besday cik yanie bakal tiba tak lama lagi bulan 12 nih

aper kata hadiah kan cik yanie sebuah basikal2 nih

hehehhehe