08 Disember, 2008

Sukan Berbasikal : Penonton Dalam Negara Dan Penonton Luar Negara. Bezakan....????

Velodrom Kuala Lumpur, Malaysia

Velodrom Rakyat Ipoh Perak,Malaysia

Velodrom Manchester, UK

8 ulasan:

razifembi berkata...

tertanya jugak aku . . .

bukan setakat org lain ... aku sendiri pun dah kurang layan dan kurang amik tau sangat pasal sukan negara ketika ini.

aku dah hilang minat...tak macam dulu2, kalau sebut piala thomas ka, tiger cup ka, apa cup pun ka ... aku mesti bersemangat nak tgk malaysia main ...

puas tgk ... bangga aku time tu aku jadi rakyat malaysia...

kalah menang itu belakang kira...

rindu aku dengan pekikan dan riuh rendah ketika berlansungnya sesuatu game ...

Adakah kita ini ... terlalu penat bekerja mencari sesuap nasi

atau

mementingkan akademik semata2 ...

atau

sukan di malaysia da sampai pada satu tahap yang pada pandangan masyarakat sudah tidak mampu menyumbang apa2 dari sudut kebanggaan dan semangat kpd masyarakat itu sendiri ...

atau

tiadanya atlet bertaraf bintang

hemmm ... sama2 pikirkan ...

PLBD DUNGUN berkata...

Betul tu Zif saya sependapat dengan anda apabila bola sepak negara telah mengecewakan ramai rakyat Malaysia.Bagi saya kekalahan itu dah menjadi adat pertandingan tetapi kekalahan yang sebagaimana?

Bila tengok TV acara sukan luar negara tak kiralah apa jenis sukan pun maka ramai penonton yang menyaksikan pertandingan tersebut. Tak pasti kita apakah tarikan nya sampai mereka berduyun duyun keluar.

Bagi pendapat saya orang kita suka berhibur...tengok saja kat kampong saya ni bila artis datang dan buat persembahan maka ramai lah datang, magrib belum masuk tapi dah terconggok dipadang.
Media massa terlalu mendewa dewakan hiburan dan jarang sekali ada rancangan khas untuk atlet atlet yang telah membanggakan Negara.

Fairoz Izni Abd Ghani berkata...

Sekarang rakyat malaysia lagi maju. Tgk surat khabar je atau sms klu nk tahu result.

Bukan kedekut tapi jimat.. hehehhehe.... dok gitu..

PLBD DUNGUN berkata...

Betul lah tu boss...itu salah satu sebabnya.....apa apa pun perjuangan mesti diteruskan.

Tahniah boss kerana perjuangan yang tidak ada hentinya dalam mengembangkan sukan berbasikal di Malaysia....

Syabas dari PLBD Dungun semoga boss maju jaya.

Fairoz Izni Abd Ghani berkata...

Saya bukan boss.
Kita semua sama-sama majukan sukan berbasikal negara tanpa jemu.

shuk~ dan eton berkata...

usah pening kepala pikio pasal orang lain yeop.. nanti keroje idok jalan..

kayuh aje .. buat sungguh-sungguh.. insyaAllah ada le hasilnye..

PLBD DUNGUN berkata...

Betul tu yop....kayuh tetap kayuh

Bersama majukan sukan berbasikal.

ramlee berkata...

Yang berminat bolasepak tu, sokonglah bola sepak.
Ini kita cerita pasal berbasikal, sila berikan pendapat yang baik dan bernas.
Ulasan yang anda berikan SANGAT BAIK, demi sukan berbasikal negara.
Doakan atlet kita berjaya di peringkat antarabangsa. TQ...